Aftrap First LEGO League bij Hanzehogeschool Groningen

GRONINGEN - Op Hanzehogeschool Groningen wordt vrijdag 16 september de First LEGO League. 250 kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar komen hiervoor naar de Hanzehogeschool.

De First LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten hebben elk jaar een ander thema, dat gedefinieerd wordt in de 'Challenge'. Thema dit jaar is: 'Animal Allies'. De kinderen werken in teams van maximaal 10 deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

Robot

De opdracht voor dit jaar is het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot. Met deze robot moeten tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. De First LEGO League is echter meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van de kinderen verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waarmee huidige wetenschappers en ingenieurs te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen op zoek naar een creatieve oplossing, die ze vervolgens presenteren op de finaledagen.

Aftrap

Bij de aftrap van de First LEGO League wordt in conferentiezaal De Appel een lezing gegeven over 'Animal Allies'. Daarna worden de deelnemers getrakteerd op workshops, zoals het programmeren van robots en het presenteren van je eigen idee. Ook de regiofinale van de First LEGO League vindt plaats op de Hanzehogeschool Groningen; op zaterdag 10 december 2016.