Daling WW Groningen leidt tot meer knelpunten werkgevers

GRONINGEN - De gemeente Groningen telde eind augustus 4881 WW-uitkeringen. Dat is 4,3 % van de beroepsbevolking. Dit blijkt uit cijfers van het UWV.

Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Groningen nam in augustus af met 53 (-1,1 %). Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Groningen 3,2 % (150) meer WW-uitkeringen.

Openstaande vacatures

Het aantal WW-uitkeringen daalde voor de zesde maand op rij. De verder aantrekkende economie zorgt ook voor meer openstaande vacatures. Hoewel het aantal werkzoekenden op totaalniveau nog groter is dan het aantal openstaande vacatures, ondervinden vooral werkgevers in techniek, ICT en zorg meer problemen bij het invullen van openstaande vacatures.

Moeite kandidaten te vinden

Werkgevers in de provincie Groningen hebben de meeste moeite geschikte kandidaten te vinden voor beroepen als software- en applicatieontwikkelaar, databank- en netwerkspecialist, elektrotechnicus, machinemonteur, elektricien, automonteur en zorgberoepen als arts, verpleegkundige en medisch praktijkassistent. Maar ook goede callcentermedewerkers, beveiligingsmedewerkers en docenten in secundair en hoger onderwijs zijn steeds lastiger te vinden.