Foto-expositie 'BOLD' in UMCG

GRONINGEN - De themawand Poortweg in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is tot 31 oktober toneel van de expositie 'BOLD' van fotograaf Carolien Sikkenk.

Carolien Sikkenk fotografeerde vrouwen die hun haar hebben verloren. 3/4 van deze vrouwen werd kaal als gevolg van chemotherapie. De overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert.

Haarverlies

Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid. Met deze fotoserie wil Carolien Sikkenk een ander beeld scheppen. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen.

Stoer en krachtig

Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen kaal (bald), maar vooral ook stoer en krachtig (BOLD). Aan deze foto-expositie is een fotoboek gekoppeld. Meer informatie: www.expo-bold.com.