Grote drukte bij Kledingbank Maxima; oproep voor meer kleding

GRONINGEN - Kledingbank Maxima in Groningen heeft dringend behoefte aan meer kleding.

"In de eerste week van september hadden we meer dan 250 bezoekers, die elk ongeveer 12 stuks kleding, een paar schoenen en 2 boeken konden uitkiezen", laat Henk Slagter weten namens de vrijwilligersorganisatie. "Er gaat dus veel kleding de winkel uit en de voorraden lopen terug."

Kledingbank Maxima

De in maart van dit jaar aan de Oosterhamriklaan in Groningen geopende Kledingbank Maxima (voor minima) is een 'modezaak zonder kassa' voor de klanten van de Voedselbank. Het gaat om een doelgroep van ongeveer 600 huishoudens, met ongeveer 600 kinderen. In maart is gestart met de voorjaar-/ zomercollectie en sinds deze maand is de herfst-/ wintercollectie in de winkel.

Kleding doneren

Slagter en zijn collega-vrijwilligers roepen inwoners van Groningen op 'mooie, hedendaagse en natuurlijk schone kleding om anderen gelukkig mee te maken' te doneren. Kleding- en schoenenzaken kunnen restpartijen doneren. Omdat de Belastingdienst Maxima heeft aangemerkt als goed doel, is de restwaarde van een partij als gift fiscaal aftrekbaar. Kleding kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.30 uur bij Maxima worden gebracht. In Groningen-Zuid kan iedere vrijdagtussen 16.00 en 18.00 uur kleding naar het MFC De Wijert/ Helpman worden gebracht. Meer informatie: www.kledingbankmaxima.nl