Slimme Kaart brengt actuele verkeerssituatie Groningen in beeld

GRONINGEN - Groningen Bereikbaar heeft donderdag de Slimme Kaart geïntroduceerd. Deze kaart brengt de actuele verkeerssituatie in en rond Groningen in beeld.

De Slimme Kaart geeft actuele informatie over wegwerkzaamheden, verkeershinder, verkeersdrukte, de P+R-terreinen en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De komende jaren wordt veel werk aan de Groningse infrastructuur verricht. Tijdens deze werkzaamheden, aan onder meer de zuidelijke ringweg en het stationsgebied, is er minder ruimte voor autoverkeer. Het kan dan handig zijn om voor vertrek naar Groningen goed na te denken over de manier van reizen. De Slimme Kaart is hierbij een hulpmiddel.

Optimaliseren

Groningen Bereikbaar wil de kaart de komende tijd optimaliseren. Een belangrijke wens van het bedrijfsleven en Groningen Bereikbaar is een slimme kaart die ook aangeeft hoe iemand het beste naar Groningen kan reizen. "We gaan de komende tijd aan de slag om ook deze mogelijkheid aan de kaart toe te voegen, door aan te haken bij landelijke ontwikkelingen op dit gebied. Het idee is dat reizigers dan een reisadvies op kunnen vragen dat specifiek rekening houdt met de situatie in Groningen. Daarin worden de verschillende reisopties meegenomen, dus ook het reizen via de P+R-terreinen of met de e-bike", weet directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar. De kaart is te raadplegen via www.groningenbereikbaar.nl. Bedrijven en andere organisaties kunnen de kaart op hun website plaatsen om hun bezoekers of klanten te informeren over de actuele bereikbaarheid van Groningen. De kaart is samen met internetbureau SWIS uit Leiden gemaakt.