RTC Noord Atletiek breidt uit naar 3 locaties

GRONINGEN - Het RTC Noord Atletiek is per direct behalve in Groningen ook in Heerenveen en Emmen te vinden. Het talentencentrum telt inmiddels 7 trainers die samen meer dan 50 atleten opleiden tot topsporter.

De samenwerking met Heerenveen en Emmen is vorig jaar opgezet met als doel de nationale top te behalen en de atletieksport in Noord-Nederland naar een hoger niveau te tillen. De locatie Groningen zal zich onder leiding van hoofdcoach Guido van Weeren blijven richten op alle lopers in het noorden van Nederland. Emiel Muskita gaat, eveneens in Groningen, met de atleten werken aan de explosieve onderdelen. Sybout Wijma gaat zich als hoofdtrainer van locatie de Heerenveen voornamelijk bezig houden met de meerkamp en het hordelopen. Fynn van Buuren is hoofdtrainer van het programma in Emmen. Hij heeft voornamelijk atleten die aan explosieve onderdelen doen onder zijn hoede.

RTC Noord Atletiek

RTC Noord Atletiek is in 2009 begonnen als Loopacademie Groningen. Sinds de oprichting behaalden de hardlopers 69 medailles op nationale (jeugd)kampioenschappen. Coach Van Weeren zette in de afgelopen jaren onder andere Danaïd Prinsen, Lars van Hoeven en Nick Smidt af aan de top. Prinsen en Smidt kwamen deze zomer al in actie op Diamond League-wedstrijden en Van Hoeven raasde vorig jaar in Georgië op het Europees Jeugd Olympisch Festival over de atletiekbaan. Het RTC Noord Atletiek heeft een samenwerking met het Werkman College in Groningen, OSG Sevenwolden in Heerenveen en het Carmelcollege in Emmen. Hierdoor kunnen atleten de sport combineren met het onderwijs.