Extra zitplaatsen in verlengde treinen in Groningen

GRONINGEN - Arriva zet vanaf maandag 12 september 2 verlengde treinen in op trajecten in Groningen.

De treinen zijn de afgelopen periode bij treinfabrikant Stadler voorzien van een extra tussen-treinstel waardoor 59 extra zitplaatsen per trein beschikbaar komen. Daarnaast worden, in verband met het nieuwe schooljaar, extra medewerkers ingezet en rijden er rechtstreekse bussen naar Zernike Campus.

Tijdelijk drukker in treinen

De vakanties zijn voorbij en het nieuwe schoolseizoen is weer begonnen. Voor Arriva betekent dit dat zij naast de vertrouwde reizigers ook nieuwe reizigers in de trein mag verwelkomen. De ervaring leert dat het hierdoor tijdelijk drukker in de treinen kan zijn dan gebruikelijk. Met de diverse maatregelen doet Arriva er alles aan om reizigers zo comfortabel mogelijk te vervoeren.

Verlengde treinen

De langere treinen worden ingezet op de trajecten Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Veendam en de sneltrein Groningen-Leeuwarden. De verlenging van de treinen komt tot stand door middel van een bijdrage vanuit het programma 'Beter Benutten' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Groningen en Arriva.

Extra personeel

Reizigersaantallen worden constant gemonitord, waardoor direct kan worden bijgestuurd met de inzet van treinen en personeel. Zo begeleiden stewards de eerste schoolweken de reizigers tijdens het instapproces. Dit houdt in dat zij reizigers persoonlijk wijzen op de nog aanwezige zit- en staanplaatsen in de trein.

Rechtstreekse busverbindingen

Met ingang van maandag 12 september rijden vanuit Winschoten en Winsum ook weer rechtstreekse bussen naar de Zernike Campus in Groningen. De ene bus vertrekt om 7.23 uur uit Winschoten en komt om 8.24 uur aan bij de halte P+R Zernike. De andere bus vertrekt om 7.51 uur uit Winsum en arriveert om 8.13 uur bij de halte P+R Zernike.