Start bouw eerste Nul op de Meter-koopwoningen

GRONINGEN - Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen heeft donderdag het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste 40 Nul op de Meter-koopwoningen. Omringd door de toekomstige bewoners legde de wethouder de eerste steen van het nieuwbouwproject ZON Wonen II.

De woningen van ZON Wonen II komen aan de Grote Beerstraat in de wijk Paddepoel, naast de vorige jaar opgeleverde woningen van ZON Wonen I. Het project wordt ontwikkeld door Stichting KUUB in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma. Hans Overdiep van Zofa Architecten is verantwoordelijk voor de uitstraling van het project.

Energieprestatie

De woningen van ZON Wonen II lopen voor op de huidige wetgeving op het gebied van energieprestatie. De toekomstige bewoners van ZON Wonen II hebben een woning gekocht die nu al voldoet aan de eisen die gesteld worden in het jaar 2020. Volgens de wetgeving moeten alle woningen in dat jaar energie-neutraal gebouwd worden, maar de woningen van ZON Wonen II zijn al een stap verder. Door gebruik te maken van slimme installaties, hoogwaardig isolatiemateriaal en een dak vol met zonnepanelen hebben de toekomstige bewoners aan het einde van het jaarenergierekening van 0 euro, ofwel Nul op de Meter.

Meer projecten in Groningen

Inmiddels zijn er in Groningen meer projecten in ontwikkeling met Nul op de Meter-woningen. Op het Europapark komen 21 singelwoningen die eveneens 0 euro op de energierekening laten zien. En binnenkort start KUUB in de wijk Reitdiep met plannen voor een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap project waarbij de woningen Nul op de Meter worden uitgevoerd.