Shuttle bus tussen Groningen Airport Eelde en Groninger binnenstad

GRONINGEN - Qbuzz rijdt vanaf maandag 19 september met een shuttle bus van Groningen Airport Eelde naar het centrum van Groningen.

De nieuwe busverbinding sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk, en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt. De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. Inzet is het voor passagiers gemakkelijk te maken om met het openbaar vervoer te reizen tussen de stad Groningen en de luchthaven.

Toeristen gastvrij onthalen

“We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. Zeker door de 2-dagelijkse vluchten vanuit Kopenhagen die ook 19 september starten. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen. Door deze directe busverbinding kan dat!”, stelt Hans Poll van Marketing Groningen. Ook Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde is tevreden met deze ontwikkeling: “Het is een lang gekoesterde wens om een directe en snelle busverbinding tot stand te brengen tussen de luchthaven en de stad Groningen. We zijn erg blij dat we dit na de succesvolle pilot tijdens de David Bowie-tentoonstelling met elkaar hebben weten te realiseren”.

Dienstregeling

De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op www.groningenairport.nl. Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus; €5 per enkele reis. De OV-chipkaart is ook geldig.