Landelijke serie Happinez Cinema nu ook in Groningen

GRONINGEN - De landelijke, maandelijkse serie Happinez Cinema is vanaf zaterdag 10 september ook in het Noorden te zien, in het Groninger Forum om precies te zijn.

Mindstyle-magazine Happinez lanceerde een halfjaar geleden Happinez Cinema. Elke maand kiest de filmprogrammeur van Happinez Magazine een film die de kijker raakt, aan het denken zet en inspireert. Onder de noemer Happinez Cinema draait het Groninger Forum vanaf zaterdag 10 september mee in de maandelijkse filmkeuze van het magazine.

Fukushima, mon amour

Het spits wordt zaterdag 10 september afgetrapt met 'Fukushima, mon amour' van regisseuse Doris Dörrie. In deze (zwart-wit) film gaat de Duitse Maria naar het Japanse Fukushima om daar als clown op te treden voor mensen die tijdens de kernramp hun huis zijn kwijtgeraakt. Uit nieuwsgierigheid gaat ze naar de evacuatiezone, die inmiddels veilig verklaard is. De grond is weliswaar schoongemaakt, maar de zakken aarde vol straling zijn nog langs de weg te vinden. In dit gebied komt ze de oude vrouw Satomi tegen, die als een van de weinigen is teruggekeerd naar haar oude huis. Samen proberen ze de boel op te ruimen, en de trauma’s uit hun leven te verwerken. De filmvertoning begint om 12.00 uur. Entree: 12,50 euro (inclusief goodiebag).