6 miljoen euro extra beschikbaar voor werkgelegenheid Eemsdelta en Zernike Campus

GRONINGEN - De provincie Groningen stelt 6 miljoen euro extra beschikbaar voor de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) 2015.

De RIG is een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, het Ruimtelijk Economisch Programma en Economic Board Groningen, een organisatie die zich inzet om de economie in het aardbevingsgebied te versterken. De subsidie is bedoeld om de Eemdeltaregio en de Zernike Campus in Groningen verder te ontwikkelen en de werkgelegenheid te behouden en vergroten.

154 banen

Sinds de openstelling van de regeling in oktober 2014 is voor ongeveer 10 miljoen euro aan RIG-subsidie verleend. 10 bedrijven hebben inmiddels subsidie ontvangen. Dit levert naar verwachting ongeveer 154 banen op. In totaal is 40 miljoen euro beschikbaar. Het plafond van RIG2015 is inmiddels bijna bereikt, maar er is nog veel interesse in de regeling. Daarom is besloten tot het ophogen van het budget van de RIG2015. Met de 6 miljoen euro extra kunnen nieuwe bedrijven een beroep doen op de subsidie.

RIG

De RIG werd in 2014 in het leven geroepen naar aanleiding van het faillissement van een aantal bedrijven in de Eemsdelta. De provincie Groningen, het Rijk en de Economic Board Groningen stelden toen subsidie beschikbaar voor nieuwe bedrijven en ondernemers met uitbreidingsplannen in de Eemsdeltaregio en op de Zernike Campus in Groningen. De subsidie is bedoeld om het gebied verder te ontwikkelen en de werkgelegenheid te behouden en vergroten. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) beoordeelt de subsidieaanvragen.