Gemeente en provincie: 'Tel mee met de Fiets TelWeek'

GRONINGEN - Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen roepen fietsers in stad en provincie Groningen op om mee te doen aan de Fiets TelWeek; van 19 tot en met 25 september.

Provincie en gemeente doen voor de tweede keer mee aan de Fiets TelWeek. Fietsende inwoners van de provincie Groningen kunnen een Fietstel-app downloaden op hun telefoon via de App-store of Google Play. De app houdt bij hoeveel iemand fietst, welke route hij volgt en wat eventuele knelpunten op de route zijn. Deelnemers kunnen een fiets winnen. Op 19 september start de app automatisch met meten.

FietsTelweek 2015

In 2015 deden in Groningen bijna 3000 mensen mee aan de Fiets TelWeek. Samen legden ze ruim 122.000 kilometer af. Landelijk namen ruim 56.000 mensen deel, die samen ruim 2 miljoen kilometer aflegden. De Grote Markt en de Oostersingel in Groningen kwamen terecht in de top 10 van de drukste fietspaden van Nederland. Groningen stond vorig jaar op de derde plaats van steden met het grootste aantal deelnemers aan de fietstelweek, na Amsterdam en Utrecht.

Scholieren

Dit jaar worden speciaal middelbare scholieren opgeroepen om ook mee te tellen. Zij maken veel gebruik van de fiets. Dat maakt hun informatie heel bruikbaar bij het maken van beleid. Voor scholieren die meetellen is een bijzondere prijs beschikbaar: een helikoptervlucht boven Nederland met de hele klas. Met de uitkomsten willen de gemeente en de provincie het fietsnetwerk verbeteren.