Opening Martini Borstcentrum in Groningen

GRONINGEN - Oud-schaatster Renate Groenewold tekent donderdag 8 september om 16.50 uur voor de openingshandeling van het Martini Borstcentrum in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Ze wordt daarin bijgestaan door voorzitter Hans Feenstra van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis.

In het Martini Borstcentrum komen mensen met borstkanker en mensen met een verdenking op borstkanker. Alle betrokken specialisten - radioloog, oncologisch chirurg, internist-oncoloog en adiotherapeut - en verpleegkundigen werken er samen op 1 locatie. Voor de realisatie van het Martini Borstcentrum hadden patiënten nog afspraken op verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Alleen voor de eventuele operatie, chemo- en/ of immunotherapie gaat de patiënt nu nog naar een andere afdeling. Patiënten die bestraling krijgen, blijven die ondergaan in het UMCG.

Beste zorg bieden

Het Martini Ziekenhuis wil de beste zorg rondom de diagnose en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland bieden. Zorg die van A tot Z goed geregeld is. Patiënten met verdenking op borstkanker kunnen in de meeste gevallen binnen 1 werkdag terecht voor een eerste afspraak. Zij krijgen vervolgens in veruit de meeste gevallen binnen 24 uur duidelijkheid over de diagnose en -waar nodig- het behandelplan. De verschillende stappen in het diagnose- en behandeltraject zijn zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, met bijvoorbeeld meerdere afspraken op 1 dag zodat de patiënt niet onnodig vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.