Gift Rabobank voor De Jonge Onderzoekers

GRONINGEN - Rabobank Stad en Midden Groningen heeft De Jonge Onderzoekers uit Groningen woensdag verblijd met een cheque van 983 euro. 

“We zijn er blij mee, hier kunnen we weer veel mee doen”, liet directeur Carleen Baarda van Stichting de Jonge Onderzoekers Groningen optekenen.

1 euro voor iedere ingevulde enquête

De Rabobank 'spaarde' een kwartaal lang voor De Jonge Onderzoekers. Baarda: "Klanten, die contact hebben gehad met de bank, krijgen via de mail een enquête over de klanttevredenheid. Bij de meeste mensen verdwijnt zo’n mail in het archief. Om te stimuleren dat klanten de enquête van Rabobank Stad en Midden Groningen toch invullen, doneert de bank voor elke ingevulde enquête € 1 aan een goed doel. Na 3 maanden wordt de score geteld en wordt de cheque aan het goede doel overhandigd."

983 klanten

In de periode mei - juni - juli vulden 983 Rabobank-klanten de enquête in. En dus krijgt De Jonge Onderzoekers 983 euro bijgeschreven. Opvallend: in mei - juni - juli 2016 vulde 16 % van de Rabobank-klanten de enquête in. In dezelfde periode in 2015 werd de vragenlijst door 13 % van de klanten ingevuld.