Duizendste werkgever sluit aan bij ‘Zelf aan het Werk’

GRONINGEN - De duizendste werkgever heeft zich aangesloten bij het online platform'Zelf aan het Werk'.

De gemeente Groningen is in februari gestart met de proef ‘Zelf aan het Werk’. Aangesloten werkgevers zorgen voor een continue stroom van vacatures op het online platform dat vraag en aanbod op de arbeidsmarktregio Groningen-Assen bij elkaar brengt. Werkgevers kunnen simpel en gratis hun vacatures toevoegen en ‘Zelf aan het Werk’ gaat op zoek naar de beste match.

Slim CV

‘Zelf aan het Werk’ zoekt de beste match op basis van het Slim CV, dat niet alleen matcht op werk- en leerervaring maar ook op passie en capaciteiten. Dat biedt voordelen voor werkgevers en werkzoekenden. Zo ziet een werkgever direct de best matchende kandidaten en kan hij/ zij daar zelf snel contact mee leggen. Werkzoekenden maken op een eenvoudige manier een Slim CV en krijgen direct functies te zien die bij hen passen.

Makkelijk solliciteren

Iedere werkzoekende in de gemeente Groningen kan zich gratis inschrijven op het online platform. Hij/ zij kan direct solliciteren en krijgt meteen een terugkoppeling over zijn /haar kans van slagen, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden. Solliciteren kan snel en makkelijk via PC, tablet en smartphone.

Meer vacatures, meer kansen

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “We zijn heel blij dat zoveel werkgevers zich al hebben aangesloten. Meer werkgevers bieden meer vacatures en meer kansen voor werkzoekenden in onze gemeente. De stap voor werkzoekenden om zich aan te sluiten is nu nog maar heel klein. En de kans op het vinden van een passende baan, is zo weer dichterbij gekomen.” De gemeente heeft zich eerst gericht op werkgevers, om voldoende vacatures op te halen zodat er ook echt een match gemaakt kan worden. De aangesloten werkgevers zijn voor het grootste deel MKB-bedrijven, maar ook namen zoals Ikea, Mercure Hotel en Jumbo doen mee.

Werkzoekenden

Inmiddels hebben zich rond de 600 werkzoekenden aangemeld op het vacatureplatform. De komende tijd richt de gemeente zich op aanmeldingen van werkzoekenden. De gemeente werkt bij dit project samen met de Stichting Maatschappelijke Coalitie, die het online platform heeft opgezet. De stichting heeft als doel om voor iedereen werk te vinden dat het beste bij hem of haar past.