Anne Kuik (CDA) op kandidatenlijst Tweede kamer

GRONINGEN - Het Groningse raadslid Anne Kuik (29) staat op de verkiesbare plek 11 van de maandag openbaar gemaakte advieslijst voor de Tweede kamer van het CDA.

“Uit het advies spreekt veel vertrouwen, dat vind ik echt geweldig”, reageert Kuik.

Anne Kuik

Anne Kuik werd in 2010 met voorkeursstemmen verkozen in de gemeenteraad van Groningen. Ze maakte zich onder andere hard voor de toegankelijkheid van de stad voor mensen met een beperking en knokte voor een betere bescherming van kwetsbare doelgroepen in de prostitutie en in het drugsbeleid. Anne Kuik werd in 2014 als lijsttrekker herkozen. In dat zelfde jaar werd zij tweede in de verkiezing ‘beste raadslid van Nederland’. “Ik heb mij de afgelopen 6 jaar vol overtuiging ingezet voor het CDA, dat wil ik in Den Haag blijven doen.”

CDA-fractie in Groningen

Anne blijft vooralsnog onderdeel uitmaken van de CDA-fractie in Groningen. CDA fractievoorzitter René Bolle: “Anne is een geweldig raadslid, het is erg goed dat ze voor de politiek behouden blijft. Wij steunen haar kandidatuur volledig”. De kandidatenlijst van het CDA wordt in november door haar leden vastgesteld. De verkiezingen zijn op 15 maart 2017.