Studenten Hanzehogeschool onderzoeken waterkwaliteit in Stad

GRONINGEN - Studenten van de Hanzehogeschool Groningen onderzoeken dinsdag 6 september de waterkwaliteit van 15 vijvers in Groningen.

Om 15.00 uur doen de studenten hun metingen bij de Floresvijver in de Korrewegwijk. Zij zetten daarvoor een onderwaterdrone en apps in. Belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. De resultaten zijn op vrijdag 9 september bekend en worden open source gedeeld via www.hanze.nl/noorderruimte.

Kenniscentrum NoorderRuimte

25 nieuwe studenten zijn maandag, bij de start van het nieuwe studiejaar, binnen het Kenniscentrum NoorderRuimte van Hanzehogeschool Groningen aan de slag gegaan met nieuwe opdrachten binnen de thema’s 'Aardbevingen', 'Duurzaamheid & Overvloed', 'Gezondheid & Overvloed' en 'Krimp'.

Waterkwaliteit

Een van de projecten is het onderzoek naar waterkwaliteit. In een warme periode is het van groot belang om te weten of er bijvoorbeeld botulisme of blauwalg in het water zit. Een snel, kosteneffectief en gedetailleerd inzicht in de waterkwaliteit kan tegenwoordig snel gemeten worden door innovaties als onderwaterdrones en apps. Studenten gaan als voorbereiding op diverse projecten in Groningen, Hoogeveen en Manilla kijken hoe ze zelf metingen kunnen verrichten en deze kunnen interpreteren. Niet met dure meetapparatuur, maar ‘gewoon’ met hun eigen telefoon.

13 opleidingen

De nieuwe studenten van het Kenniscentrum NoorderRuimte komen van 13 verschillende opleidingen van de Hanzehogeschool en de RUG. Zij werken in multidisciplinaire teams samen met de externe opdrachtgever, lectoren en onderzoekers van het Kenniscentrum - en soms ook samen met andere nationale en internationale onderwijsinstellingen - aan praktijkgerichte onderzoeksvragen.