Feestelijke start bouw vrouwenopvang Het Kopland

GRONINGEN - Nijestee en Het Kopland vieren dinsdag 6 september om 16.00 uur de start van de bouw van de vrouwenopvang van Het Kopland in de Oosterparkwijk in Groningen.

In dit pand zullen vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld, tijdelijk een veilig thuis vinden. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2017 klaar.

Tijd om te verhuizen

Na ruim 100 jaar aan het Martinikerkhof in de binnenstad, is het voor de vrouwenopvang van Het Kopland tijd om te verhuizen. Op de nieuwe locatie aan De Velden krijgen de bewoners onder andere meer ruimte om hun huishouden te voeren op hun eigen manier. De kantoren en therapieruimtes zitten in hetzelfde pand. Het gebouw is zo ontworpen dat het voldoet aan de huidige eisen van moderne hulpverlening en past bij de werkwijze van de stichting.

Samenwerkende partijen

Nijestee vindt dat iedereen een goed thuis verdient. Daarom werkt de woningcorporatie mee aan een nieuwe locatie voor Het Kopland met meer mogelijkheden. Geveke Bouw & Ontwikkeling verzorgt de bouw. Het Kopland gaat het pand huren van Nijestee. Voor de inrichting van het pand werft de stichting gelden middels een campagne: 'Groningen Geeft Thuis'.