Kunstwerk 'Hotel Stairway to Heaven' volgeboekt

PATERSWOLDE - Het kunstwerk ‘Hotel Stairway to Heaven’ is volgeboekt.

Dinsdag werd de laatste reservering voor een nachtje in het kunstwerk aan het Friesche Veen in Paterswolde geboekt. Daarmee zijn alle overnachtingsmogelijkheden vergeven en is het ‘hotel’ tot en met 18 september verhuurd als hotelkamer.

Taturo Atzu

Sinds de opening van het kunstwerk van de Japanse kunstenaar Taturo Atzu als overnachtingsplek, liep het storm. Veel bezoekers wilden na een bezoek graag overnachten bij het stilste plekje van Drenthe. Al gauw waren juli en augustus volgeboekt. Dinsdag 30 augustus werd het allerlaatste nachtje in september vergeven.

Hotel Stairway to Heaven

'Hotel Stairway to Heaven' bestaat uit een 6 meter hoge badkamer die naast zomerhuis De Til is gebouwd. De Japanse kunstenaar maakte het werk in opdracht van de kunstexpeditie door het Drentse landscahp Into Nature. Overdag kunnen bezoekers het kunstwerk bezoeken. Vanaf 18.00 uur is De Til verhuurd als overnachtingsplek. De volgende dag moet er voor 10.00 uur weer worden uitgecheckt.

Kunstwerk dicht

Zondag 18 september, als Into Nature eindigt, gaat ook het kunstwerk dicht en kan het niet meer worden bezocht. ‘Hotel Stairway to Heaven’ zal uiteindelijk worden ontmanteld. Naar schatting hebben dan 100 mensen in het kunstwerk overnacht.