Siemen Dijkstra exposeert zijn 'Arctische Landschappen' in Groningen

GRONINGEN - Bij Pictura Groningen is vanaf woensdag 7 september een grote tentoonstelling te zien met beeldend werk van meester-kleurenhoutsnijder Siemen Dijkstra en keramiste Elysia Verhoeven. Ook bij Philip Elchers is gedurende de expositieperiode (tot en met 16 oktober) beeldend werk van Siemen Dijkstra te zien en te koop.

Siemen Dijkstra is vooral bekend van zijn Drentse heideprenten, maar nu toont hij de lege landschappen van het arctische en sub-arctische Noorden. Elysia Verhoeven toont speciaal voor deze gelegenheid gemaakt werk gebaseerd op de caleidoscopische wereld van ijskristallen.

Siemen Dijkstra

Siemen Dijkstra bezocht en bestudeerde het afgelopen decennium het kale oerlandschap van Spitsbergen en Groenland. Ter afsluiting toont hij in Pictura en Philip Elchers de schetsen, voorstudies, houtsneden en tekeningen die naar aanleiding van zijn fascinatie ontstonden. Dit werk vormde de basis van een bijzondere reeks van 10 kleuren-houtsneden: 'Dreams of a Landscapist – Arctische Landschappen'. Bij uitgeverij Philip Elchers verschijnt - in 3 edities - een boekuitgave 'Arctische Landschappen'. Hierin presenteert Siemen Dijkstra de 10 kleurenhoutsneden op ware grootte (13 x 42 centimeter) en vertelt hij in dagboekvorm wat zij verbeelden en hoe ze zijn ontstaan.

Rondleidingen en demonstraties

Siemen Dijkstra is op de zondagen 11, 18 en 25 september, en 2, 9 en 16 oktober van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig voor gratis rondleidingen en demonstraties houtsnede-techniek.