Laagdrempelige computercursussen bij Sonde2000

GRONINGEN - Stichting Sonde2000 verzorgt laagdrempelige computercursussen in de Vensterschool aan de Eikenlaan in Groningen.

Omdat de stichting gesubsidieerd wordt door de gemeente Groningen, kost deelname aan zo'n 5 lessen tellende cursus slechts 10 euro. Daarbij krijgt iedere cursist een persoonlijke docent. De docenten werken op vrijwillige basis.

Moeilijk voor ouderen

"Het wordt tegenwoordig steeds moeilijker om je zaken nog buiten een computer om te regelen. De overheid, banken, gemeentes, belastingen willen het liefst dat je je zaken per computer afhandelt en steeds vaker kan het al niet eens meer anders. Vooral ouderen die niet in het computertijdperk zijn opgegroeid hebben daar meestal problemen mee", weet Ben Hollander, coördinator van de computercursussen. "Een computer, laptop of tablet aanschaffen lukt nog wel, maar dan... Overdonderd door allerlei termen en begrippen zoeken ze steun bij familie of bekenden. Anderen trekken de stoute schoenen aan en beginnen aan een computercursus. Echter voor ouderen die alleen een AOW hebben is dit nogal kostbaar. Hierin biedt SONDE2000 uitkomst." Belangstellenden kunnen bellen met 050-5710515 of een kijkje nemen bij de inloopmiddag op woendsag (13.00 - 16.00 uur).