Cabaretprogramma Tom Lash bij Usva in Groningen

GRONINGEN - De oud-Groninger cabaretier Tom Lash keert woensdag 14 september (even) terug naar Groningen. Hij doet dat om zijn cabaretprogramma 'Uit vrije wil' te spelen in cultureel studentencentrum Usva.

Tom Lash woonde van zijn 4de tot zijn 8ste in Groningen. Vervolgens verhuisde hij met zijn ouders terug naar zijn geboorteplaats Den Haag.

Thuiskomen

Hij kijkt er naar uit om na 14 jaar terug te keren in zijn oude woonplaats. "Het lijkt me ook super grappig als er straks mensen in de zaal zitten die mij misschien nog als jochie van 5 hebben zien lopen. Ik heb er maar 4 jaar gewoond maar ergens voelt het toch als thuiskomen", stelt de cabaretier. Zijn voorstelling gaat over hoe makkelijk sommige mensen te beïnvloeden zijn, zonder dat ze het zelf doorhebben. "Mensen nemen soms beslissingen om heel andere redenen dan dat ze zelf denken, en dat vind ik interessant om te onderzoeken", vertelt Lash. "En dat kan soms best een beetje schuren of ongemakkelijk zijn, maar dat vind ik eigenlijk juist leuk." Daarnaast zal hij wat herinneringen aan zijn oude woonplaats delen.

Tom Lash

Tom Lash stond in 2012 in de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland. In 2014 speelde hij samen met Roel Meijvis een oudejaarsconference in poptempel Paradiso in Amsterdam. Verder is hij vaste columnist voor NPO Radio 1. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten - € 6,50 voor studenten en € 8,50 voor niet-studenten - zijn verkrijgbaar via www.usva.nl.