SJIG en Atelier lanceren nieuwe muziekaward

GRONINGEN - Stichting Jazz in Groningen (SJIG) en Atelier Il Sole in Cantina (Atelier) lanceren de Il Sole In Cantina Music Award (ISICM Award).

De SJIG en Atelier willen hiermee een stimulerende bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van jonge musici. Jonge en talentvolle musici kunnen door deelname aan de strijd om de award een belangrijke impuls geven aan hun muzikale carrière en ontwikkeling. De winnaar van de ISICM Award ontvangt een volledige cd-productie bij Cantina Records, inclusief mixing, mastering, en design. De winnaar krijgt tevens 250 exemplaren van de opgenomen cd voor eigen verkoop.

Muzikale avonturier

De wedstrijdorganisatie wil zich laten verrassen door eigentijdse moderne composities, puttend uit alle mogelijke muzikale genres maar waarbij in ieder geval muzikale elementen uit de jazz en improvisatie zijn verwerkt. De ISICM Award is speciaal voor de muzikale avonturier die wars is van hokjes en de muzikale grenzen opzoekt. De deelnemende acts mogen gemiddeld niet ouder zijn dan 25 jaar.

Inschrijven

Acts kunnen zich tot 9 oktober inschrijven via de website www.cantinamusicaward.com en een demo uploaden. Op 14 oktober worden 10 acts geselecteerd. Vervolgens worden verspreid over 3 podia in Groningen voorrondes gehouden. Hierbij verzorgen steeds 2 acts een optreden. Uiteindelijk plaatsen 5 acts zich voor een finale in het Der Aa-Theater in Groningen. Daar worden de acts opgewacht door een jury bestaande uit jazzmusici als Ben van Gelder, Reinier Baas en Mete Erker. De ISICM Award wordt mede mogelijk gemaakt door Audio Artistiek en het Klaas Dijkstra Fonds.