Stadjer bedrijven in finale Vitaalste Bedrijf Groningen

GRONINGEN - NORISK IT Groep, ProCare en PerkinElmer, alle gevestigd in Groningen, zijn in de race voor de titel Het Vitaalste Bedrijf van Groningen.

De 3 bedrijven lopen voorop als het gaat om het gezond houden van hun medewerkers. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 7 september bekend welke ondernemer zich een jaar lang Het Vitaalste Bedrijf van Groningen mag noemen.

Hoogste scores

De 3 bedrijven scoren volgens de jury het hoogst als het gaat om strategie, gezondheid & vitaliteit, cultuur & leiderschap, gezond ondernemen, flexibiliteit, communicatie & betrokkenheid. Zo werkt NORISK IT Groep met teams van wisselende samenstellingen, zodat werkgever en medewerkers kunnen ontdekken waar hun kwaliteiten en ambities liggen. ProCare, leverancier van meetapparatuur en -middelen, werkt samen met diverse topsporters, zoals olympisch medaillewinnares Dafne Schippers. Medewerkers van biotechbedrijf PerkinElmer worden gestimuleerd om te wandelen met de wereldwijde competitie ‘stappentellen’.

Vitaliteit op de werkvloer

“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Vitaalste Bedrijf van Nederland

De Groninger winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De winnaar neemt het stokje over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen. De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt.