Nieuwe zaterdagse openingstijden afvalbrengstations in Groningen

GRONINGEN - De 2 afvalbrengstations in de stad Groningen zijn vanaf 3 september elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Daarmee sluiten de openingstijden volgens de gemeente Groningen beter aan op de bezoekersstroom.

De afvalbrengstations Woldjerspoor en Vinkhuizen Zuid gaan op zaterdag 1 uur eerder open en ook 1 uur eerder dicht. De wijziging van de openingstijden op zaterdag is 1 van de acties uit het Afvalbeheerplan 2016-2020, dat de gemeenteraad vorig jaar vaststelde.

1000.000 mensen

De beide afvalbrengstations worden jaarlijks door ongeveer 100.000 mensen bezocht. Hierbij wordt ongeveer 17 miljoen kilo afval gescheiden ingezameld. Elk afvalbrengstation kent 21 afvalstromen waaronder hout, bouw- en sloopafval, metalen, groenafval, papier, matrassen, tapijten en asbest. Een groot deel van het ingezamelde afval wordt opnieuw ingezet als grondstof voor de productie van glas, papier, gips, karton, spaanplaat, compost, granulaat en kunststoffen.

Gratis grofvuil afleveren

Afval dat te groot is voor een ondergrondse container, een vuilniszak of de groene of grijze container kan 4 keer per jaar gratis worden afgeleverd bij een van de 2 afvalbrengstations. Het afvalbrengstation Woldjerspoor is gevestigd aan de Duinkerkenstraat 99. afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid aan de Electronstraat 2.