Groningen Airport Eelde steunt Europese campagne Donar

EELDE - Groningen Airport Eelde steunt basketbalclub Donar uit Groningen als logistiek partner bij Europese wedstrijden.

Door de dagelijkse verbinding met hub Kopenhagen kan de landskampioen snel en gemakkelijk vanaf Groningen Airport Eelde naar Europese uitwedstrijden vliegen. De luchthaven zal tijdens en rond deze Europese wedstrijden de nieuwe reismogelijkheden via Kopenhagen promoten.

Tartu Rock

Donar speelt 29 september zijn eerste Europese uitwedstrijd. Tegenstander is het Estse Tartu Rock. Spelers en staf vertrekken dan voor het eerst vanaf Groningen Airport Eelde. Donar-voorzitter Gert Kiel: “De hub-verbinding naar Kopenhagen komt precies op het juiste moment. Hierdoor kunnen wij voor onze Europese wedstrijden dicht bij huis vertrekken. We hoeven niet meer eerst met de bus naar Schiphol en hebben hierdoor veel minder reistijd.”

Hub-verbinding

Ook luchthavendirecteur Marco van de Kreeke is enthousiast over de samenwerking: “Donar laat zien hoe waardevol goede verbindingen zijn voor de internationale aspiraties van de club. Dit toont ook aan wat er door de hub-verbinding nu mogelijk is. Een mooi voorbeeld voor andere noordelijke partijen met internationale ambitie. We kijken er naar uit om de spelers en staf te ontvangen op de luchthaven. En dat geldt uiteraard ook voor de Europese tegenstanders van Donar.” Maandag 5 september, na de eerste training van Donar, wordt het nieuwe Europese tenue gepresenteerd.