Start kaartverkoop tentoonstelling ’Rodin – Genius at Work’

GRONINGEN - Het Groninger Museum start maandag 3 oktober om 09.00 uur met de online voorverkoop voor de tentoonstelling 'Rodin – Genius at Work'.

Met ruim 140 beelden en 20 werken op papier is dit de grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin. Het museum is erin geslaagd de wereldberoemde werken 'De Kus', 'Balzac' en 'De Denker' naar Groningen te halen. De tentoonstelling, die 2 verdiepingen beslaat, opent zaterdag 19 november om 10.00 uur voor publiek.

'Rodin – Genius at Work'

'Rodin – Genius at Work' laat het buitengewone werkproces zien achter de bekendste werken van Rodin. Zijn atelier bestond uit meer dan 50 werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten. Door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen en uiteenlopende technieken wist Rodin telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen. De tentoonstelling toont fragiele gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de Franse kunstenaar. Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit 'De Hellepoort' te zien: een werk waar Rodin de laatste 30 jaar van zijn leven mee bezig is geweest. De tentoonstelling is samengesteld door Musée des Beaux-Arts in Montréal en Musée Rodin in Parijs.

Activiteitenprogramma

Het Groninger Museum heeft rondom deze tentoonstelling vele activiteiten georganiseerd. Iedere vrijdagavond kunnen belangstellenden onder het genot van een cocktail en livemuziek een programma volgen met sprekers of een live-performance, waarna de tentoonstelling bezocht kan worden. Ook zijn er speciale rondleidingen, kinderactiviteiten en is er een op maat gemaakt educatief programma. Tickets zijn vanaf 3 oktober in de voorverkoop verkrijgbaar via tickets.groningermuseum.nl en vanaf 19 november aan de kassa in het museum.