Zienemaan & Sterren: baanbrekende films in openluchtsetting

Groningen - Het voormalige Suikerunieterrein verandert komend weekend weer in de grootste openluchtbioscoop van Groningen.

Zienemaan & Sterren vertoont van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september achtereenvolgens de thriller 'Green Room', de muziekdocumentaire 'B-movie: Lust & Sound in West-Berlin' en de komedie 'Me and Earl and the Dying Girl'.

Zienemini

In samenwerking met De Wolkenfabriek worden onder de noemer Zienemini ook voor de kleinste filmliefhebbers (en hun ouders) 2 films vertoond. Zaterdagmiddag 3 september draait 'Knoester & Berkelientje', een film vol avonturen over Junior en zijn pratende tak Knoester. Zondagmiddag 4 september draait 'Ernest & Celestine' (6+), een animatiefilm over de onwerkelijke vriendschap tussen de grote beer Ernest en het muisje Celestine. Zienemini is niet buiten, maar binnen in de Oude Suikerfabriek. De deuren gaan om 14.30 uur open, de films beginnen om 15.00 uur. Tickets kosten online 5 euro en aan de deur 6 euro. Na afloop wordt er een Zienemini-menu geserveerd in De Wolkenfabriek.

Gouden Suikerbiet

Voorafgaand aan de documentaire 'B-movie: Lust & Sound in West-Berlin' wordt zaterdag 3 september bekendgemaakt welke filmmaker uit Noord-Nederland de Gouden Suikerbiet Filmcompetitie wint. De winnaar ontvangt de Gouden Suikerbiet-trofee en € 500. Bovendien wordt zijn of haar kortfilm op het grote filmscherm aan het Zienemaan-publiek vertoond. Genomineerd zijn:
  • Filmcollectief Natte Haring met ‘Drie Mensen Vinden een Auto’;
  • Ismaël Lotz met ‘The Joe Show’;
  • Joren Molter met ‘Konijn’;
  • Froukje van Wengerden met ‘Moving Landscapes’;
  • Lex Vesseur met ‘Happiness Soap’ (pilot).

Kaartverkoop

Bezoekers kunnen gebruik maken van de zitzakken en stoelen die klaarstaan, maar mogen ook zelf stoelen meenemen. Bar en foodtrucks zijn steeds vanaf 19.00 uur open voor hapjes en drankjes. De films beginnen om 21.00 uur. Tickets kosten € 7 bij Café Wadapartja, Café Kult en restaurant De Boom, € 8 via www.zienemaan.nl/tickets en € 10 aan de deur.