Start aanleg Fietsroute Plus Groningen-Ten Boer

Groningen - Tussen Groningen en Ten Boer wordt aan de zuidkant van de Stadsweg een fietspad van 3 meter breed aangelegd. De eerste werkzaamheden aan deze zogenaamde Fietsroute Plus zijn donderdag 1 september.

Een Fietsroute Plus is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Door de aanleg van deze fietsroutes moet het fietsen prettiger en veiliger worden, waardoor op afstanden tot 15 kilometer meer mensen voor de fiets kiezen in plaats van de auto. Het fietspad wordt uitgevoerd in beton. Voor landbouwers wordt op verschillende plaatsen een landbouwpad van versterkte graszoden aangelegd.

Schagen Infra

Schagen Infra, dat de werkzaamheden in opdracht van de provincie Groningen uitvoert, begint met de voorbereidende werkzaamheden aan het deel over de huidige Stadsweg. Het gedeelte van de nieuwe fietsroute langs het Edonbos wordt later aangelegd. Het nieuwe fietspad over de Stadsweg moet eind november klaar zijn.

Informatiebijeenkomst

De provincie houdt dinsdag 6 september (19.00 - 20.30 uur) een informatiebijeenkomst in het Buurhoes in Ten Boer. Medewerkers van de provincie Groningen en Schagen Infra zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden over de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast voert de provincie gesprekken met grondeigenaren en omwonenden over de werkzaamheden.

6 Fietsroutes Plus

De Fietsroute Plus Groningen-Ten Boer is 1 van de 6 Fietsroutes Plus die in onze provincie gepland staan. Er liggen al Fietsroutes Plus naar Zuidhorn en Bedum. Daarnaast komen er nog Fietsroutes Plus naar Winsum, Leek en Haren en mogelijk naar Assen.