Recordaantal wielrenners rijdt Bauke Mollema Tocht

Groningen - Een recordaantal van 2500 wielrenners kwam zondag naar Groningen voor deelname aan de Bauke Mollema Tocht. De renners fietsten 65, 110 of 165 kilometer door het trainingsgebied van Bauke Mollema.

Na een mooie tocht maakten veel deelnemers een praatje met de wielerprof van Trek-Segafredo. Uiteraard wilde ze ook met hun fietsheld op de foto. De sfeer was zowel onderweg als bij de start- en finishlocatie Sportcentrum Kardinge uitstekend. “Het was een zeer geslaagde dag”, meent Bauke Mollema.

Trainingsgebied

Tijdens de Bauke Mollema Mollema tocht, die voor de vierde keer plaatsvond, laat Bauke Mollema zijn fans zijn trainingsgebied (in Groningen) zien. Die fans zijn fietsers uit de regio die met hun fietsclub meedoen, maar ook fietsers uit andere delen van het land, en zelfs uit Duitsland en Polen. “Dat is wel erg bijzonder”, vindt Mollema. “Er deden ook veel mensen mee die jaarlijks terugkomen en een praatje met mij maken. Ik krijg super leuke reacties van de deelnemers en mensen vragen onder andere naar mijn Tour de France ervaringen.”

Heroïsche dag

De dag begon vanochtend zonnig, maar kreeg een heroïsch tintje door een pittige onweersbui onderweg. De meeste renners lieten zich niet gek maken en zochten beschutting bij de bevoorrading of probeerden ergens te schuilen. Na de korte bui droogde de weg snel op en konden de deelnemers hun tocht succesvol afmaken.

110 kilometer

Bauke Mollema reed zelf de 110 kilometer, net als het merendeel van de deelnemers. Daarbij nam hij alle tijd voor zijn fans. Ook bij de verzorgingsposten, waar wat gegeten en gedronken kon worden. De post in Zuidhorn was 1 van Bauke’s favorieten. De profrenner is in dit dorp opgegroeid en kreeg er een warm welkom. “Er stonden veel bekenden die enthousiast reageerden op mijn komst en er was gezellige muziek.”

Tussensprints

Hoogtepunten onderweg waren het Nationaal Park Lauwersmeer en de stuiterende kasseien in Zuidwolde. Twee uitdagende tussensprints onderweg zorgden voor een extra stimulans. De eerste sprint was bij de brug over Aduarderdiep tussen Zuidwolde en Groningen, waar Bauke's wielertalent werd ontdekt. De tweede sprint vond plaats op de kasseien in Zuidwolde. De snelste 3 mannen en vrouwen per locatie vielen in de prijzen.

Fiets voor een Huis

Na de finish overhandigden organisator Le Champion en Bauke Mollema, namens de deelnemers, een cheque aan het goede doel Fiets voor een Huis. Bauke Mollema is ambassadeur van dit goede doel.