Sandra Beckerman hoog op SP-lijst Tweede Kamerverkiezingen

Groningen - Sandra Beckerman staat op de zesde plaats van de conceptkandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017. De archeologe en activiste uit de Oosterparkwijk in Stad is daarmee de op 1 na hoogste nieuwe binnenkomer op de SP-lijst.

Beckerman is fractievoorzitter van de SP in de Provinciale Staten van Groningen. Onder haar leiding werd de SP in 2015 de grootste partij van de provincie Groningen. SP-regiovertegenwoordiger Aldo Schelvis is trots op de hoge plek van Beckerman: "Sandra is als geen ander in staat om de strijd aan te gaan voor onze alternatieven en onze idealen. Ze weet al jaren met lef en humor overwinningen te boeken voor gewone mensen. Groningen mag trots zijn om straks zo’n volksvertegenwoordiger in Den Haag te hebben."

Groningse lef en strijd

Beckerman, die behalve Statenlid werkzaam is voor het wetenschappelijk bureau van de SP én universitair docent archeologie is, is trots op haar nominatie: “Met Groningers winnen we van gasgiganten. We pakken de zeggenschap terug met alternatieven en activisme. Wat hier kan, kan overal. Den Haag verdient wel wat Groningse lef en strijd. Daar wil ik graag voor zorgen.”

Conceptkandidatenlijst

De SP heeft de (top 25 van de ) conceptkandidatenlijst maandag gepresenteerd. Partijleider Emile Roemer is gekozen tot lijsttrekker. De komende maanden kunnen alle SP-leden over de lijst praten. In januari stelt het congres van de partij de definitieve lijst vast.