Focus op zout en suiker in kunst- en designproject Made in Grunn

Groningen - Het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) presenteert het kunst- en designproject Made in Grunn. Centraal staan de in Groningen gewonnen grondstoffen zout en suiker. Ontwerpers doen uitgebreid onderzoek naar deze Groningse grondstoffen.

Hun onderzoeken en bevindingen zijn gedurende het project te volgen in een designlab in de Suikerfabriek. Het programma bestaat verder uit een tentoonstelling van kunstwerken op basis van suiker en zout en een Suiker & Zoutfeest. Na afloop van het project gaat het werk naar het Van Abbemuseum in Eindhoven voor de Dutch Design Week.

Made of Sugar and Salt

De tentoonstelling 'Made of Sugar and Salt' opent zat. In deze tentoonstelling met installaties en films over suiker en zout in het CBK onderzoeken nationale en internationale kunstenaars hoeveel invloed suiker en zout in ons leven hebben, en wat hun economische en maatschappelijke waarden zijn . Deelnemende kunstenaars zijn Margot Benacerraf, Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan, Peter Galison & Rob Moss, Ed Kashi, Polina Medvedeva, Machteld Rullens en Remco Torenbosch. De tentoonstelling loopt tot en met 26 november.

Designlab in Suikerfabriek

5 jonge designers – Elise van Beurden, Randy Jansen, Emma van der Leest, Karlijn Sibbel en Liza Verhoeven – werken in een designlab in de oude Suikerfabriek aan nieuwe producten op basis van suiker. Op de zaterdagen 10 en 17 september, zaterdag 1 en zondag 2 oktober zijn hun bevindingen te zien; steeds van 12.00 tot 18.00 uur. Tegelijkertijd is er in de oude fabriek een presentatie van werk van de designers Atelier NL, Arne Hendriks en Karlijn Souren op basis van zout.

Suiker en Zoutfeest

Zaterdag 15 oktober barst om 16.00 uur het Suiker en Zoutfeest los, een proeverij van kunst, eten, wellness en wetenschap. Elise van Beurden, Randy Jansen, Emma van der Leest, Karlijn Sibbel en Liza Verhoeven pitchen hun nieuwe producten van suiker, Atelier NL en Arne Hendriks geven een lezing, Karlijn Souren organiseert een suiker-en-zoutevent, er is muziek én eten. Kaarten zijn te koop via de website van het CBK.