‘De Scholen zijn weer begonnen’: 1060 extra borden in Groningen

Groningen - Maandag 29 augustus beginnen in Noord-Nederland de scholen weer. En dus moedigt Veilig Verkeer Nederland automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan, en weer even moeten wennen aan het fietsen naar school en naar huis. Ze doet dat met de campagne ‘De Scholen zijn weer begonnen’, met dit jaar nieuwe, beter zichtbare borden en spandoeken.

De jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ heeft nog niet aan belang ingeboet. Uit onderzoek blijkt dat in de eerste weken van het nieuwe schooljaar veel ongelukken gebeuren met 12- en 13-jarige scholieren. Directeur Felix Cohen van Veilig Verkeer Nederland: "Na de zomervakantie zijn er ieder jaar weer veel nieuwe kinderen op de schoolroute. Automobilisten moeten dan altijd even gewaarschuwd worden om extra op te letten, omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers. Onze campagnespandoeken en sandwichborden zijn in deze periode daarom in 86 % van de gemeenten in Nederland zichtbaar in het straatbeeld."

1060 sandwichborden

Vanuit de provincie Groningen worden in de provincie Groningen 1060 sandwichborden geplaatst. Dit om de campagne nog zichtbaarder te maken voor automobilisten.