Jonge Sla Theater speelt ‘Het Temmen van de Feeks’

Groningen - Jonge Sla Theater speelt vanaf donderdag 8 september 13 keer de voorstelling ‘Het Temmen van de Feeks’ in De Gym in Groningen. Vervolgens wordt het gloednieuwe Globetheater in Diever aangedaan.

Jonge Sla Theater is wars van conventies en ongelijkheid. Dus zijn het de vrouwen die in 'Het Temmen van de Feeks' de maat aangeven en zoeken de mannen naarstig naar hun vrouwelijke kant; in hun nieuwste voorstelling worden alle rollen - ook die van de vrouwen - door mannen gespeeld. Theatergezelschap Jonge Sla eert hiermee de 400 jaar geleden overleden William Shakespeare. In zijn tijd was het not done dat vrouwen het toneel bevolkten, dus hees hij de mannelijke spelers ook in een vrouwenkostuum.

Dochters uithuwelijken

In de voorstelling moet de rijke zakenman Baptista Minola zijn 2 dochters zien uit te huwelijken. De mooie Bianca is geen probleem, maar Minola stelt een voorwaarde, ze mag pas trouwen wanneer haar oudere zuster Katharina is getrouwd. En dat gaat niet meevallen. Want Katharina is een kreng. Tot Petruchio haar weet te temmen.

Jonge Sla Theater

Jonge Sla Theater maakt klassieke (tekst)stukken, gespeeld door jongeren. Daarmee wordt een klassiek recept nieuw leven ingeblazen met frisse, jonge ingrediënten. De spelers van Het Temmen van de Feeks zijn tussen de 15 en 25 jaar oud. Jonge Sla Theater is in het leven geroepen door Grytha Visser en Philippien Bos. Eerder regisseerden zij ‘De Kersentuin’ van Tjechov, ‘De Vrek’ van Molière en ‘De Koopman van Venetië’ van Shakespeare. De eerste twee voorstellingen hebben de prijs 'De Kleine Prins' gewonnen op het Noordelijk Jeugdtheaterfestival. Speeldata: www.jongeslatheater.nl. Kaarten: reserveren@jongeslatheater.nl.