NNO presenteert 'Symphonic Echoes of Queen'

Groningen - Het Noord Nederlands Orkest (NNO) brengt in november 7 keer een symfonisch eerbetoon aan de rockgroep Queen/ Freddie Mercury: 'Symphonic Echoes of Queen'. Het orkest werkt hiervoor samen met Jennie Lena en Joseph Clark.

Het NNO toert met 'Symphonic echoes of Queen' langs verschillende theaters. Donderdag 17 november is het eerste concert in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. De reeks wordt zaterdag 26 november afgesloten in De Oosterpoort in Groningen. 24 november, precies 25 jaar na het overlijden van Queen-frontman Freddie Mercury, staat het NNO in TivoliVredenburg in Utrecht.

Programma

Queen is zonder twijfel een van de succesvolste rockgroepen ooit. Ruim 300 miljoen platen gingen wereldwijd al over de toonbank en dat aantal neemt dagelijks toe. Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor en John Deacon vormden een virtuoze en veelzijdige band. Veel van hun nummers zijn symfonische miniopera’s, met als bekendste voorbeeld 'Bohemian Rhapsody'. Componist Dirk Brossé, die eerder voor het succesvolle 'Symphonic Echoes of Pink Floyd' tekende, heeft de grootste Queen-hits in een symfonisch jasje gestoken. Het Noord Nederlands Orkest zorgt voor de muziek, Joseph Clark en Jennie Lena kruipen in de huid van Mercury en de zijnen.

Joseph Clark

Joseph Clark is geboren in Amarillo, Texas. Na een balletcarrière in New York en Salt Lake City sloot hij zich aan bij de PACT Ballet Co. in Zuid-Afrika, waar hij onder andere hoofdrollen vertolkte in het Zwanenmeer en Romeo & Juliet. Als zanger vervolgde hij zijn carrière met diverse symfonische orkesten door Zuid-Afrika en bij diverse evenementen in het land. Zo trad hij op tijdens de 85ste verjaardag van Nelson Mandela. 10 jaar geleden startte Clark met een tour door heel de wereld met het repertoire van Queen.

Jennie Lena

Jennie Lena stond in het voorprogramma van Joss Stone, trad op in het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York) en ging meerdere keren op clubtour door Europa. Ook verzorgde ze optredens in Azië en de Verenigde Staten en was ze regelmatig te gast bij programma’s als Giel (3FM) en De Wereld Draait Door (NPO 1). In mei 2016 haalde ze de finale van The Voice of Holland. Het NNO speelt het programma in Leeuwarden, Assen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Drachten en Groningen. Meer informatie: www.nno.nu. https://youtu.be/fJ9rUzIMcZQ