‘Subtropische’ geluidsschermen op Ring Noord

Groningen - Op de noordelijke ringweg in Groningen worden vanaf donderdag 25 augustus nieuwe geluidsschermen geplaatst. Dat gebeurt vanaf het knooppunt tot aan de spoorbrug Groningen-Sauwerd aan de stadszijde.

Automobilisten kunnen gewoon blijven rijden op dit traject, maar dienen rekening te houden met beperkte rijstroken. Bovendien is donderdag 25 en vrijdag 26 augustus tussen 09.00 en 15.00 uur de afrit Zonnelaan afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden enkele dagen duren met een uitloop naar volgende week.

Subtropisch

De nieuwe kunststof geluidsschermen komen op dezelfde plek te staan als de oude, die hoognodig aan vervanging toe waren. De oude geluidsschermen zijn eind juni verwijderd. Ook is toen een nieuw afwateringssysteem langs de noordelijke ringweg aangelegd. De nieuwe schermen zijn iets hoger, hebben een kleurrijk palet en geven de automobilist het gevoel langs een groene subtropisch woud te rijden. Overigens zal niet alles gelijk groen zijn. Op de viaducten in dit traject staan nog voormalige kunstwerken van kunstenaar Stolzenbach (ijzeren wandsculptuur) die later verwijderd worden.