Fusie Venturaplus en ZorgpleinNoord

Groningen - De Noordelijke werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn Venturaplus en ZorgpleinNoord gaan per 1 januari 2017 fuseren. Redenen zijn: 'synergie en versterking van de positie op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland'.

Hiermee ontstaat in Noord-Nederland een werkgeversorganisatie voor de sector Zorg en Welzijn met op dit moment 230 aangesloten organisaties.

Sterk lokaal karakter

ZorgpleinNoord (Groningen en Drenthe) en Venturaplus (Friesland) ondersteunen en adviseren zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Nederland op het terrein van arbeidsmarktontwikkeling, mobiliteit en imago. Als regionale werkgeversorganisaties volgen en anticiperen Venturaplus en ZorgpleinNoord op het sterk lokale karakter van de arbeidsmarktontwikkeling. Zowel voor werkgevers en nadrukkelijk ook voor werknemers en werkzoekenden. De nu nog afzonderlijke vacaturesites van Venturaplus en ZorgpleinNoord bieden maandelijks gemiddeld 500 vacatures aan en zijn in 2015 2 miljoen keer bezocht.

RegioPlus

Venturaplus en ZorgpleinNoord zijn met 14 andere regionale arbeidsmarktorganisaties verenigd in RegioPlus. Vanuit een landelijk veld spelen zij in op de regionale ontwikkelingen en behoeften. Puttend uit de landelijke kennis staan ze voor een sterk regionaal uitvoeringsprogramma.

Voorbereiden

De komende maanden zullen de bestuurders en directies van ZorgpleinNoord en Venturaplus de fusie verder voorbereiden.