Otto Venema gouden jubilaris BAT Niemeyer

Groningen - De 64-jarige Otto Venema heeft maandag zijn 50-jarig dienstverband bij BAT Niemeyer gevierd. De gouden jubilaris kreeg een feestelijke receptie aangeboden.

Door Andrea Kuipers

Otto Venema trad op 22 augustus 1966 op 14-jarige leeftijd in dienst bij Koninklijke Theodorus Niemeyer, als medewerker op de afdeling Sigaretten maak/ pak. Begin 1967 ging hij aan de slag bij de productie van koffie en thee aan de Emmasingel in Groningen, toen nog onderdeel van Niemeyer. In datzelfde jaar werd hij overgeplaatst naar de afdeling waar zijn carrière bij Koninklijke Theodorus Niemeyer begon. Na diverse operator-functies te hebben uitgevoerd, waaronder Machine Operator Cuppack en Machine Operator sigaretten, werd Venema in april 1992 overgeplaatst naar de Pakkerijen in verband met de sluiting van de Sigarettenfabriek.

Bovengemiddelde operator

“Otto staat bekend als een hardwerkende, technisch bovengemiddelde operator, die nog dagelijks met veel werkvreugde op fanatieke wijze probeert de productie output en kwaliteit te verbeteren”, vertelde zijn leidinggevende Meinte de Groot tijdens de receptie. “Zijn vakmanschap als operator op sigarettenmachines resulteerde erin dat Otto in het verleden veel dagen, weken en soms zelfs maanden heeft doorgebracht als operator in Bremen. Hij nam zijn vrouw mee, draaide samen met haar zijn diensten en zij genoten in hun vrije tijd van Bremen en omgeving”, memoreerde voormalig leidinggevende Egbert Doespers . Volgend jaar september bereikt Otto de pensioengerechtigde leeftijd.