Punt voor Parkinson ontvangt 500ste patiënt

Groningen - Het in zorgcentrum Maartenshof in Groningen gevestigde Punt voor Parkinson heeft binnen 3 maanden na de opening de 500ste patiënt verwelkomd.

Het expertisecentrum voor de ziekte van Parkinson, een initiatief van het Martini Ziekenhuis, UMCG en Zorggroep Groningen, opende 18 mei zijn deuren.

500ste patiënt

De 500ste patiënt, mevrouw De Vries-De Vlas, kreeg een bos bloemen cadeau. Zij kwam voor de eerste keer voor een afspraak in Punt voor Parkinson. “Tot nu toe ging ik altijd naar het UMCG. Het was even zoeken om hier te komen, maar ik heb het gevonden”, vertelt zij. “Sinds 3 jaar heb ik de ziekte van Parkinson en ging voor afspraken naar de afdeling Neurologie in het ziekenhuis. Daar zie je veel verschillende patiënten voorbij komen, waar ik soms wat verdrietig van werd. Hier in Punt voor Parkinson zie je alleen maar mensen met de ziekte van Parkinson. Dat is natuurlijk ook niet leuk, maar het levert meer herkenning en daarmee een soort vertrouwd gevoel op.”

Punt voor Parkinson

Punt voor Parkinson is een expertisecentrum voor mensen met de ziekte van Parkinson. De Vries-De Vlas: “Het is zowel voor de organisatie als voor ons, de patiënten, een stuk efficiënter.” Daarbij hoopt zij er vaker dezelfde gezichten te zien. “Op dit moment gaat het goed met mij, dus hoef ik niet zo vaak op afspraak te komen, maar ik weet niet hoe dat er in de toekomst uit gaat zien. In het UMCG zag ik eigenlijk elke keer een andere arts. Daar had ik ook vertrouwen in, maar het geeft een goed gevoel om een band op te kunnen bouwen met een arts en een verpleegkundig specialist.”