Gemeente promoot Fietsstad 050 onder studenten

Fietsstad 050 - De gemeente Groningen promoot deze week Fietsstad 050 onder de eerstejaars studenten die deelnemen aan de KEI-week.

Een van de onderdelen was het onder de aandacht brengen van de Slimme Routes tussen Hoofdstation en Zernike Campus. De ‘slimme fietsers’ die woensdagmiddag tijdens de KEI-sportmarkt gebruik maakten van deze fietsroutes ontvingen een blikje frisdrank. Op het blikje staat informatie over de Slimme Routes. In totaal werden 3000 van deze blikjes uitgedeeld.

Slimme Routes

Met de Slimme Route-actie wil de gemeente studenten wijzen op de alternatieve, veiligere fietsroutes van en naar Zernike campus. Wie gebruik maakt van deze fietsroutes hoeft minder vaak een autoweg over te steken. De Slimme Routes zijn aangegeven met speciale borden en met logo’s op de fietspaden. De eerste Slimme Route volgt het Jaagpad langs het Reitdiep. Deze route is onlangs sterk verbeterd doordat ter hoogte van de Pleiadenlaan een betere en veiliger oversteek in 2 etappes en met grotere opstelstroken is gerealiseerd. De tweede Slimme Route die loopt via onder andere de Bessemoerstraat en park Selwerd heeft dit jaar ook een upgrade gekregen doordat van de Bessemoerstraat een fietsstraat is gemaakt.