Ook hoofdklasse trapt af; met Oranje Nassau

Groningen - De stad Groningen neemt met 4 clubs deel aan de landelijke competities. Na FC Groningen, Be Quick en Jong FC Groningen begint ook voor hoofdklasser Oranje Nassau de puntenstrijd.

Door Wim Masker

Het gepromoveerde Oranje Nassau vormt samen met ACV en de zondagclubs Heerenveen en MSC de kleine noordelijke afvaardiging op het vijfde niveau. Buiten ACV komen de tegenstanders van Oranje Nassau uit Overijssel, Gelderland of Flevoland. In de andere zaterdaghoofdklasse spelen clubs uit het zuiden en het westen van het land.

Corpusverleden

Hoofdtrainer Patrick Zwart heeft een selectie die bol staat van spelers met een verleden bij FC Groningen. Maar liefst 9 spelers hebben (een deel van) hun jeugdopleiding op Corpus den Hoorn genoten. Oranje Nassau begint de competitie met een uitwedstrijd tegen SDC Putten. Maar eerst speelt de ploeg vanavond nog in Rosmalen tegen derde divisieclub OJC in de eerste ronde van de KNVB-beker.

Be Quick 1887

Ook voor Be Quick 1887 staat er vanavond een bekerwedstrijd op het programma. De ploeg voetbalt op de Esserberg tegen het naar de hoofdklasse gedegradeerde RVVH. De aftrap is om 20.00 uur. De Good Old is de competitie in de derde divisie zondag goed begonnen met een verdiende 1-0 thuiszege op Juliana ’31 uit Malden. De ploeg van trainer Mischa Visser gaat zondag op bezoek bij HBS. De Hagenaren speelden hun eerste wedstrijd met 0-0 gelijk tegen EVV.

Thuisdebuut

Uitblinker Mimoun Mahi zorgde voor een verdiende 1-0 voorsprong bij rust, maar in de tweede helft blufte de fysiek sterkere thuisploeg de volgens Arts te passieve jonge lichtgewichten af. De wedstrijden van de andere beloftenteams kenden een vergelijkbaar verloop. Jong FC Groningen krijgt zaterdag op ‘Corpus’ een mooie herkansing tegen DVS’33. De club uit Ermelo versloeg zaterdag Jong Volendam met 3-2. De aftrap is om 15.00 uur. FC Groningen onder 17 en 19 oefenen tegen respectievelijk Den Bosch en PEC. Onder 17 trapt om 12.30 uur af op Corpus, onder 19 om 14.30 uur in Zuidlaarderveen.

Kelderduel

Het eerste elftal van FC Groningen wacht na twee wedstrijden nog steeds op het eerste punt en doelpunt. FC Twente, zondag tegenstander in het Noordlease Stadion, verloor eveneens van Excelsior en Feyenoord, maar hield daar een veel minder slecht doelsaldo aan over: 1-4 tegen 0-7. Het bombardeert de Tukkers niet meteen tot favoriet, maar biedt anderzijds ook geen aanleiding tot groot Gronings optimisme. De aftrap van het ‘kelderduel’ in de Eredivisie is om 12.30 uur.