Alfa-college geeft Entree-studenten vakantiebaan na opleiding

Groningen - 7 gediplomeerde Entree-studenten van het Alfa-college hebben de hele zomer een vakantiebaan bij KlasseStore, de winkel van het ROC aan het Damsterdiep in Groningen.

De studenten volgden het afgelopen schooljaar verschillende niveau 1-opleidingen bij het Alfa-college. Met het aanbieden van een tijdelijke baan hoopt het ROC de studenten betere kansen op de arbeidsmarkt te bieden.

Samenwerkingsproject

Dit nieuwe initiatief van het Alfa-college is een samenwerkingsproject waarin ook ProVeiling - het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het assortiment van KlasseStore - en de Dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen een bijdrage leveren. Alle partners dragen evenveel bij in de kosten.

Zo snel mogelijk aan het werk

De oud-studenten stromen niet door naar een niveau 2 opleiding, maar willen zo snel mogelijk aan het werk. Hierin hoopt het Alfa-college een bijdrage te kunnen leveren. Enerzijds door ze aansluitend op het afronden van hun opleiding werkervaring te bieden in de winkel. Anderzijds door de ingehuurde begeleiding van een arbeidsmarkt-professional. Deze jobcoach is gedurende de zomer aanwezig op de werkvloer met het doel de ‘studenten’ te begeleiden naar een meer permanente baan.

Langer in beeld

“Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat onze Entree-studenten niet in een zwart gat vallen na hun opleiding. Door de aangeboden vakantiebaan hebben we ze nu wat langer in beeld en kunnen we ze actief begeleiden naar werk”, stelt Jan Hendrik Koster, initiatiefnemer en opleidingsmanager bij het Alfa-college. De tijdelijke werknemers zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van de handel: van het in ontvangst nemen van de goederen tot en met de verkoop aan klanten.

Restpartijen

Het uitgebreide assortiment van de winkel bestaat uit restpartijen en goederen uit faillissementen. Dit varieert van meubels, boeken en keukenspullen tot kleding, gereedschap en schoonheidsproducten. Gedurende het schooljaar wordt KlasseStore gerund door studenten van de Entree-opleidingen Detailhandel en Logistiek. Zij krijgen een jaar lang praktijkervaring én theorielessen in de winkel.

Openingstijden

KlasseStore heeft in de zomer geen aangepaste openingstijden en is dus open op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Omdat het erg goed gaat met de winkel, worden de openingstijden na de zomervakantie verruimd.