Nieuw album Meindert Talma over Jannes van der Wal

Groningen - Het nieuwe album van de Groningse Fries Meindert Talma gaat over diens jeugdheld Jannes van der Wal. Het album wordt 2 september uitgebracht door Excelsior Recordings.

Aanleiding voor het eerbetoon aan Meindert Talma is dat het 60 jaar geleden is dat de legendarische dammer Jannes van der Wal (12-11-1956 – 24-9-1996) geboren werd. Het is bovendien 20 jaar geleden dat hij stierf.

Jannes van der Wal

'Jannes van der Wal' gaat over de Groningse Fries Jannes van der Wal, maar ook over de geschiedenis en de psychologie van de damsport en het dammen als straatsport in Afrika. De gelijknamige voorstelling gaat in première op 4 september op Into The Great Wide Open met ook een dam-simultaan van damlegende en 5-voudig wereldkampioen dammen Harm Wiersma. Ex-Nederlands kampioen dammen Auke Scholma houdt bij de 5 andere optredens in september een dam-simultaan tegen dammers van damclubs uit de regio. Tevens vertelt Auke iedere keer een persoonlijk verhaal over zijn vriend Jannes.

Band

De band die 'Jannes van der Wal' speelt bestaat uit Meindert Talma ( zang & toetsen), Jan Pier Brands (gitaar & zang), Janke Brands (bas), Johan Kooi (drum & zang) en Herman Grimme (piano & zang).