Hinder ringwegen volgende week aan oostelijke kant Stad

Groningen - De ringwegen in Groningen - het traject vanaf het knooppunt Driebond tot aan het knooppunt Reitdiep - krijgen in de zomermaanden een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen (Ring Noord). Volgende week ligt het accent op de oostelijke ringweg. Het gaat hier vooral om asfalteringswerkzaamheden.

Het ' klusprogramma' zier er als als volgt uit. Van zondag 14 tot vrijdag 26 augustus: aanbrengen van nieuw asfalt op de oostelijke ringweg. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met vermindering van rijstroken. Op- en/ of afritten zijn dan afwisselend afgesloten. Zondag 14 augustus 09.00 uur tot dinsdag 16 augustus 05.00 uur: werkzaamheden op de noordzijde van de oostelijke ringweg vanuit de richting Hoogezand, vanaf het viaduct Stadsweg tot voor de afslag Beijum-Noord. Op dat moment zijn de af- en toeritten Lewenborg en Kardinge en Beijum-zuid afgesloten. Dinsdag 16 augustus 05.00 uur tot donderdag 18 augustus 06.00 uur: werkzaamheden op de noordzijde van de oostelijke ringweg vanuit de richting Hoogezand, vanaf het viaduct Meedenpad tot aan het viaduct Noorderhogebrug. Op dat moment zijn de af- en toeritten Beijum-zuid en Groningerweg afgesloten. Eveneens is de verbinding oostelijke ringweg naar de Eemshavenweg afgesloten. Donderdag 18 augustus 06.00 uur tot vrijdag 19 augustus 15.00 uur: werkzaamheden op de noordzijde van de oostelijke ringweg vanuit de richting Hoogezand, vanaf het viaduct Stadsweg tot voor de afslag Beijum-Noord. Op dat moment zijn de af- en toeritten Lewenborg en Kardinge en Beijum-zuid afgesloten.

Noordelijke ringweg

Donderdag 18 augustus start ook de aanleg van de nieuwe geluidsschermen langs de noordelijke ringweg. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met beperking van rijstroken. Af en toe zijn op- en/of afritten afgesloten. De afrit Zonnelaan is afgesloten op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus tussen 09.00 en 15.00 uur.