Team Rijksuniversiteit Groningen in 'De Universiteitsstrijd'

Groningen - De NTR presenteert vanaf 12 september 3 weken lang 'De Universiteitsstrijd'. Dit is een dagelijkse quiz waarin 8 Nederlandse universiteiten, waaronder de Rijksuniversiteit Groningen, strijden om een geldprijs, een bokaal en vooral om de eer de beste universiteit van Nederland te zijn. De presentatie is in handen van Harm Edens.

Iedere universiteit wordt vertegenwoordigd door een team van 3 studenten, die op hoog niveau hun kennis laten toetsen, hun trots voor hun eigen universiteit willen laten zien en uit willen komen tegen de beste studenten van andere universiteiten. Er wordt gespeeld in 2 poules van 4 teams. In 3 rondes per poule worden de studenten getest op hun kennis op het gebied van alfa-, bèta- en gammawetenschappen. Het programma gaat over kennis, redenatie en snelheid van denken.

Poule

Het team van de Rijksuniversiteit Groningen is ingedeeld in een poule met verder de Vrije Universiteit Amsterdam, de Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit van Amsterdam. De andere 4 deelnemende universiteiten zijn Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Twente. 'De Universiteitsstrijd' wordt vanaf maandag 12 september elke werkdag om 19.55 uur uitgezonden op NPO 2.