Groningen Hut op pier in Southend

Groningen - Groningen is vanaf vrijdag 12 augustus in de vorm van een Cultural Beach Hut zichtbaar op de pier in het Engelse Southend.

In opdracht van de gemeente Southend Borough zijn 10 beachhutten op de pier geplaatst. Deze hutten zullen het hele jaar blijven staan.

Expositie 'Wish You Were Here'

De pier in Southend vormt vanaf vrijdag het decor voor de expositie 'Wish You Were Here'. Deze tentoonstelling bestaat uit 10 beachhutten die alle een culturele activiteit of uitstapje in Southend representeren. Zo is er een Gallery Hut met wisselende exposities in Southend, een Film Hut met archiefbeelden van Southend door de jaren heen en een Groningen Hut met een presentatie van 'Southend’s Dutch Twin: Groningen'. De beachhutten zijn allemaal handmatig beschilderd door kunstenaars in samenwerking met leerlingen van scholen in Southend.

Groningen Hut

Groningen Hut Southend - persfoto2De Groningen Hut is beschilderd met de skyline van markante gebouwen in stad en provincie Groningen, aangevuld met quotes van pers en organisaties: 'Just an hour away and full of surprises' en 'It’s a cycling Mecca, with its awesome bike lanes, paths and routes'. Het interieur is voorzien van kunstmatige ramen die het ‘uitzicht’ op Groningen laten zien in lichtgevende kozijnen. Tenslotte worden enkele highlights letterlijk belicht op lichtgevende kubussen met 7 redenen om Groningen te bezoeken. Het ontwerp voor de Groningen Hut is door Studio Plakband in opdracht van Marketing Groningen tot stand gekomen.

Metal Culture

Het project is uitgevoerd door Metal Culture, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van artistieke innovatie in het Verenigd Koninkrijk, in opdracht van de gemeente Southend Borough en de Southend Pier. De pier trekt jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.