Literaire zomermiddag met Zweedse schrijvers

Groningen - De Lutherse kerk in Groningen is zondag 14 augustus toneel van een literaire zomermiddag met de Zweedse schrijvers Mikael Niemi en Ann-Helén Laestadius.

De beide schrijvers zullen vertellen over het leven in het noordelijkste deel van Zweden. Hoe is het leven in deze streek? Is het anders dan in de rest van Zweden? En hoe zijn deze schrijvers aan hun verhalen gekomen?

Mikael Niemi

Mikael Niemi schreef poëzie, jeugdboeken en toneel. Hij brak door met de roman 'Popmuziek uit Vittula' (2000). Hij werd voor deze roman beloond met de prestigieuze Augustprijs.

Ann-Helén Laestadius

De half Samische Ann-Helén Laestadius groeide op in de omgeving van Stockholm. Als kind en tiener vond zij het moeilijk om voor haar afkomst uit te komen. Haar debuutroman 'SMS från Soppero' is een jeugdboek over het tienermeisje Agnes dat opgroeit in de stad. Door een sms komt zij in contact met Henrik die leeft in een familie van rendierhouders.

Zweedse boekenmiddag

De Zweedse boekenmiddag is georganiseerd door de Zweedse ambassade, de afdeling Zweeds van de opleiding Europese talen en culturen (RUG) en boekhandel Godert Walter, met steun van de Swedish Arts Council. Het evenement duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Entree: gratis. Aanmelden (gewenst): info@godertwalter.nl.