Prijzen voor talentvolle eindexamenkandidaten Academie Minerva

Groningen - ' van Academie Minerva, 3 prijzen uitgereikt: de Klaas Dijkstra Academieprijs, de Academie Minervaprijs voor Vormgeving en de Academie Minerva Stimuleringsprijs. Winnaars waren respectievelijk Yanthe van Nek, Jan Hamstra en Eva Velema.

Het bestuur van de stichting Klaas Dijkstra Fonds reikt sinds 2002 jaarlijks de Klaas Dijkstra Academieprijs uit aan een eindexamenkandidaat van de opleiding Autonome Beeldende Kunst of Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. De prijswinnaar wordt voorgedragen door een deskundige jury onder voorzitterschap van de dean van Academie Minerva. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2500 verbonden en een bijzondere oorkonde die elk jaar door een student of alumnus van de academie wordt ontworpen. Dit jaar is de prijs ontworpen door alumnus Marlis van Nunen. Winnares van de Klaas Dijkstra Academieprijs 2016 Yanthe van Nek is afgestudeerd in de richting Autonome Beeldende Kunst.

Academie Minervaprijs voor Vormgeving 2016

De Academie Minerva Prijs is specifiek ingesteld voor Vormgeving. Bij het eindexamen nomineren extern deskundigen de kandidaten uit de opleidingen Vormgeving Communicatie, Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Voor de opening van de eindexamententoonstelling bepaalt een onafhankelijke jury wie de prijswinnaar is. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500 verbonden en een bijzondere oorkonde die elk jaar door een student of alumnus van de academie wordt ontworpen. Dit jaar is de prijs ontworpen door alumni Marlis van Nunen en Annemarie Huisman. Winnaar van de Academie Minervaprijs voor Vormgeving 2016 Jan Hamstra is afgestudeerd in de richting Vormgeving met specialisatie Illustratie.

Academie Minerva Stimuleringsprijs 2016

Omdat de kwaliteit van het werk van de genomineerden dit jaar erg dichtbij elkaar lag is voor het eerst de stimuleringsprijs à € 1.500 euro uitgereikt; aan een veelbelovend talent. Winnares Eva Velema is afgestudeerd in de richting Autonome Beeldende Kunst.