FC Groningen zoekt nog

Groningen - Ruim 3 weken voor de competitiestart tegen Feyenoord is FC Groningen nog zoekende. Naar de beste formatie en naar opvolgers van Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet.

Door Wim Masker

Gezellig vol was het maandagavond op De Langeleegte waar FC Groningen met 3-1 won van Queens Park Rangers. De ploeggenoten van Tjaronn Chery imponeerden door hun enorme spierbundels, maar niet door hun techniek of spelintelligentie. Voor de Londense ploeg was het de vierde en laatste oefenwedstrijd in Nederland. De resultaten waren niet best. Eerder verloor het elftal van Jimmy Floyd Hasselbaink ook al met 3-1 van FC Oss en werd tegen FC Den Bosch gelijkgespeeld. Alleen van een veredeld PSV 2 werd met 1-0 gewonnen.

17 veldspelers

Trainer Ernest Faber liet in Veendam doelman Sergio Padt en 17 van zijn 21 veldspelers opdraven. Desevio Payne, Martijn van der Laan en de Noren Ruben Jenssen en Alexander Sørloth konden niet spelen. Nieuweling Tom van Weert maakte een scherpe indruk. De vlijtige Brabander heeft een streepje voor op Sørloth en Hoesen.

Vleugelposities

Bryan Linssen en Oussama Idrissi leiden de strijd om de vleugelposities. Mimoun Mahi moet na langdurig blessureleed van ver komen. Jarchinio Antonia heeft zijn snelheid als grootste wapen, maar de Amsterdammer krijgt en vraagt de bal te veel in de voeten en is dan ongevaarlijk.

Middenvelders

Van de middenvelders was Tom Hiariej in Veendam nog het meest op dreef. Maar Faber zal straks waarschijnlijk toch ‘gewoon’ voor Simon Tibbling en nieuweling Ruben Jenssen kiezen, met Jesper Drost of Albert Rusnak op ‘10’. Juninho Bacuna is er ook nog. Af en toe druipt het talent er vanaf bij de bijna 19-jarige, maar veel te vaak lijkt hij maar wat te doen. Hopelijk lukt het Faber om Bacuna’s onmiskenbare talent tot wasdom te laten komen.

Achterin

Achterin zijn Sergio Padt en Hans Hateboer zekerheden, al hoopt de rechtsback nog steeds op een transfer. Etienne Reijnen en Hedwiges Maduro zijn rustige, haast bedaarde verdedigers, maar door hun opvallende gebrek aan snelheid niet complementair. Kasper Larsen, de derde (fitte) centrale verdediger, is wel redelijk snel, maar hij mist de competitiestart door een schorsing van drie wedstrijden. Yoëll van Nieff krijgt van Faber vooralsnog de voorkeur als linksback boven de onzeker ogende Abel Tamata.

Opvolging Lindgren en Burnet

FC Groningen zoekt nog steeds een linker centrale verdediger en een linksback, maar de opvolging van Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet laat nog op zich wachten. Als van uitstel maar geen afstel komt, want het elftal van Faber lijkt erg kwetsbaar tegen betere ploegen dan QPR.