Leerlingen CSG Augustinus krijgen les van Engelstalige studenten

Groningen - CSG Augustinus in Groningen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Erasmus Student Network (ESN), een studentenvereniging speciaal voor buitenlandse studenten in Groningen.

De komende jaren komt steeds een groep Engelstalige studenten - uit alle windstreken - lesgeven op het Augustinus. Het mes snijdt daarbij aan 2 kanten. De studenten vertellen de leerlingen over hun achtergrond en cultuur. Ook helpen ze de Augustinus-leerlingen met de uitspraak van het Engels (bij presentaties). De leerlingen van het Augustinus op hun berut vertellen over hun leven op school en thuis; in het Engels. De studenten krijgen zo een inkijkje in de Nederlandse samenleving. En dat is precies de bedoeling van ESN: de studenten zo snel mogelijk bekend en vertrouwd maken met de Nederlandse samenleving.

Proefgedraaid

[caption id="attachment_63857" align="alignright" width="270"]Cheryl uit Singapore geeft les aan 1 vwo. Cheryl uit Singapore geeft les aan 1 vwo.[/caption] Het Augustinus en ESN hebben de afgelopen maanden proefgedraaid. Daarbij bleken de Augustinus-leerlingen met volle teugen te genieten van een presentatie over bijvoorbeeld de eetgewoonten van inwoners van Hong Kong, een quiz over Canada, of een verhaal over het traditionele cheese rolling festival in het Engelse Gloucestershire. Anderzijds werden de buitenlandse studenten uitgenodigd voor bijvoorbeeld een stamppot diner bij de middelbare scholieren thuis.